Dierenartsen | Kattenopvang | Dierenasiels | Huisdieren | Kat | Vermist | Gevonden

DAP Dwingeloo - praktijk in Dwingeloo (Drenthe)

Dierenartsenpraktijk Dwingeloo - Appelscha is een moderne praktijk voor gezelschapsdieren met het motto “ieder dier heeft z’n verhaal, aan ons de taak om hier naar te luisteren”. Hierbij wordt gekozen voor een persoonlijke aanpak, hierdoor kan echt zorg op maat worden geboden.

Kattenpension Shakira maakt gebruik van de diensten van DAP Dwingeloo.

Glas Diergeneeskunde - praktijk in Diever en Bovensmilde (Drenthe)

Een kliniek voor gezelschapsdieren, paarden en landbouwhuisdieren. Het team bestaat uit 9 dierenartsen die ondersteund worden door een aantal assistentes en administratief personeel. Glas heeft geregeld acties waarbij u goedkoop uw kat kunt laten chippen, castreren of steriliseren.

Kattenpension Shakira maakt gebruik van de diensten van Glas Diergeneeskunde.

DAP Dwingeloo - praktijk in Appelscha (Friesland)

Dierenartsenpraktijk Dwingeloo - Appelscha is een moderne praktijk voor gezelschapsdieren met het motto “ieder dier heeft z’n verhaal, aan ons de taak om hier naar te luisteren”. Hierbij wordt gekozen voor een persoonlijke aanpak, hierdoor kan echt zorg op maat worden geboden.

Kattenpension Shakira maakt gebruik van de diensten van DAP Dwingeloo - Appelscha

Dierenkliniek Steenwijk - praktijk in Steenwijk

Dierenkliniek Steenwijk is een moderne kliniek waar de individuele zorg voor het dier centraal staat. De praktijk richt zich volledig op gezelschapsdieren en bijzondere dieren. Naast de basisbehandelingen zoals entingen en gezondheidscontroles, kunnen ook ingewikkelde operaties en onderzoeken uitgevoerd worden, daarvoor wordt samen gewerkt met een aantal erkende specialisten.

Kattenpension Shakira maakt gebruik van de diensten van dierenkliniek Steenwijk als specialistische zorg nodig is.

Provinciaal Drents Dierentehuis Beilen

Het Drents Dierentehuis (Beilen, Drenthe) is opgericht in 1968 en is het enige dierenasiel in de provincie Drenthe. Het Drents Dierentehuis biedt opvang aan zwerf en afstandsdieren. Het doel is hun verblijf zo prettig mogelijk te maken tot zij herplaatst worden bij een nieuwe eigenaar. Bent u op zoek naar een kat of kitten kijk dan eerst eens bij een dierenasiel bij u in de buurt! 

Kattenpension Shakira is sponsor van het Drents Dierentehuis Beilen.

Kattenopvang Bastet

Kattenopvang Bastet (Munnekezijl, Friesland) vangt álle katten op ongeacht hun achtergrond of “problemen”, denk bijvoorbeeld aan senioren, onzindelijke of verwilderde katten. Ze helpen bij huisuitzettingen waarbij dieren vaak de dupe zijn en vangen zwerfkatten ( vaak met een nestje kittens) op. Ook afstandskatten waar de eigenaar door omstandigheden niet meer voor kan zorgen nemen ze op. Ze zijn ook actief betrokken bij diverse vangacties in de regio om zo het zwerfdierenprobleem te verkleinen en de dieren medische hulp te geven en ze te steriliseren en castreren. Als de katten er klaar voor zijn gaan ze op zoek naar een nieuw thuis. Mocht dat uiteindelijk niet meer tot de mogelijkheden behoren dan worden ze tot hun einde liefdevol verzorgd.

Villa Vacht

Villa Vacht is een permanent thuis voor verlamde katten. Het is een magisch plekje voor katten die in onze maatschappij niet snel een kans krijgen. Villa Vacht geeft katten met een verlamming een kans, een leven, een furr-ever home! De katten krijgen zelfs therapie en leren soms zelfs weer lopen. Villa Vacht is volledig afhankelijk van donaties je kunt o.a. doneren door 'virtueel vriendje' te worden met een van de katten. Help je mee?

Dierenbescherming

Als een dier zwervend of gewond is, rijdt de dierenambulance uit voor (acute) hulp. De vrijwilligers verlenen eerste hulp en brengen het dier naar een dierenarts. Als niet bekend is wie het baasje is, gaat het dier naar een asiel. De districtsinspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en vrijwillige preventiemedewerkers gaan jaarlijks op duizenden meldingen af van verwaarlozing of mishandeling. Je kunt ook vrijwilliger worden bij de dierenbescherming.

Amivedi

Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Is uw huisdier vermist of heeft u een huisdier gevonden? Meld het bij Amivedi! Zoek in het bestand met vermiste en gevonden huisdieren of kom in contact met één van de meldpunten. Samen zorgen we ervoor dat hond, kat, vogel, knaagdier of ander huisdier zo snel mogelijk wordt herenigd met zijn of haar baasje. Je kunt ook vrijwilliger worden bij Amivedi.

Help mijn dier is zoek

Bekijk hier of uw vermiste dier inmiddels al door iemand is gevonden en bij een asiel is binnengebracht (onderdeel van de Dierenbescherming).

Dierenambulance

Een dierenambulance doet wat een gewone ambulance ook doet, maar dan voor dieren. Begin jaren '80 begonnen de eerste dierenambulances hun werk te doen. Een dierenambulance zorgt voor het welzijn van zowel huisdieren als wilde dieren, en heeft zodoende aan de ene kant een sociale functie, aan de andere kant een natuurbeschermingsfunctie. Landelijk nummer 0900-0245.