Even voorstellen...Shakira

Poes Shakira - Kattenpension Shakira (Diever, Drenthe)Shakira was de naam van één van onze katten, de grootste knuffel kat die ik ken. Toen ik op een dag terugkwam van een wandeling met onze hond, liep er direct achter ons aan een poes mee de tuin in, ze was heel erg vermagerd, snotterig en ziek. Ze keek rond alsof ze zeggen wilde: hier ben ik dan en kwam direct kopjes gevend met ons mee naar huis.

Omdat ze van niemand in de buurt bleek te zijn hebben we haar weer opgelapt en is ze vanaf dat moment bij ons gebleven. Ze was een allemansvriend, mensen, honden, katten, iedereen was haar vriend. Het poezenpension hebben we vernoemd naar Shakira. Ze heeft jarenlang gezellig op het bankje voor het poezenpension gelegen en verwelkomde iedereen die langs kwam. In 2016 werd ze ziek en is ze helaas overleden, maar ze leeft nog voort in het poezenhotel.

Even voorstellen... Gerda

Gerda van den Berg - Kattenpension Shakira (Diever, Drenthe)Ik ben Gerda van den Berg en woon nu zo’n 15 jaar in Diever, samen met mijn man, dochter, 2 honden en 6 katten. Van kinds af aan ben ik met dieren bezig geweest, ook al waren mijn ouders er geen liefhebbers van. Honden uitlaten, alle dieren van de buren verzorgen tijden de vakanties, gewonde dieren mee naar huis nemen en verzorgen, alles draaide om dieren.

Toen ik ging studeren en werken kwamen de dieren een tijd op de achtergrond te staan, maar met het verhuizen naar de landelijke omgeving in Drenthe werden ook de dieren weer belangrijker en besefte ik dat het werken met dieren voor mij veel belangrijker is dan welk ander werk dan ook.

Met het poezenhotel is een lang gekoesterde wens dan ook in vervulling gegaan.

 Poezenhotel | Poezenpension | Shakira | Gerda van den Berg | Drenthe | Friesland | Groningen | Overijssel