In het dierenpension willen we zo veel mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen. Gebruik van groene stroom en verwarming hoort daar natuurlijk bij.  In 2013 hebben we door installatiebedrijf Klok uit Diever een installatie laten plaatsen waarmee we bijna alle benodigde stroom en warmte voor het dierenpension en woonhuis zelf duurzaam kunnen opwekken m.a.w. een milieuvriendelijk dierenpension!

Groene stroom - zonnepanelen

Op het dak van het dierenpension en het aangrenzende tuinhuis zijn in totaal 21 zonnepanelen geplaatst. De panelen leveren alle benodigde stroom voor het dierenpension en voor een deel die van het woonhuis. De extra benodigde stroom voor het woonhuis is 100% Groen en duurzaam van energiebedrijf Greenchoice.

Zonnepanelen op het dak van kattenpension Shakira - Duurzaam kattenhotelZonnepanelen op het dak van het tuinhuis bij kattenpension Shakira - Duurzaam dierenpension

Groene verwarming - zonnecollectoren

Op het dak van het woonhuis zijn 5 hoog rendement zonnecollectoren geplaatst. De collectoren verwarmen water dat wordt opgeslagen in een groot buffervat van 1000 liter (Wolf). Op het moment dat er warmte nodig is voor de verwarming of warm water in het dierenpension of woonhuis wordt de benodigde warmte ontrokken uit het buffervat.

Zonnecollectoren op het dak van het woonhuis bij kattenpension Shakira - Duurzaam dierenhotelBuffervat van de verwarmingsinstallatie van kattenpension Shakira - Duurzaam kattenpensionHoogrendement houtkachel voor de verwarming van kattenpension Shakira - Duurzaam poezenpension

Hoog rendement houtkachel - groen gas

In de winter levert de zon niet genoeg warmte aan de collectoren en wordt de verwarming in het dierenpension ondersteund door een hoogrendement houtkachel in het woonhuis die ook het water in het buffervat verwarmd. Het gestookte hout komt van ons eigen terrein en productie bossen in Drenthe. Indien nodig wordt het water uit het buffervat nog naverwarmd door een gas HR ketel, het gebruikte gas van energiebedrijf Greenchoice wordt volledig CO2 gecompenseerd door de aanplant van bomen.

Een duurzaam dierenpension

De installatie bespaart veel op stroom en gas gebruik. Maar wat we belangrijker vinden is dat het een goed gevoel geeft, het is duurzaam, goed voor mens en milieu en natuurlijk niet te vergeten de katten.
Kortom een duurzaam dierenpension!

Interesse?

Wilt u het eens in gebruik zien bij ons of meer informatie? Dat kan, bel of maak een afspraak via het contactformulier van ons dierenpension dan vertellen we u er graag meer over.

Heeft u interesse in een dergelijke installatie dan kunnen wij Installatiebedrijf Klok in Diever aanbevelen.

Installatiebedrijf Klok Diever

Groene Stroom | Groene Energie | Duurzaam | Dierenpension | Drenthe | Overijssel | Groningen | Friesland