Blog | Nieuws | Kattenpension Shakira | Drenthe | Friesland | Groningen | Overijssel

LilyBegin augustus zat een jongen van een passantenboot rustig te vissen bij de sluis van Dieverbrug, plotseling zag hij iets bewegen in het water. Tot zijn grote verbazing bleek het een kitten te zijn die zwom voor haar leven. Hij bedacht zich gelukkig geen ogenblik en viste de kleine uit het water en bracht hem naar zijn ouders. De kitten zag er nog gezond en alert uit maar rilde en bibberde door het water avontuur.

Even later kregen wij een belletje of we de kitten konden opvangen. Dat kon natuurlijk en even later stond de hele familie op de stoep om de kleine hier bij het kattenpension te brengen. Nadat ze een uurtje in de trui bij Jan was opgewarmd kwam ze weer een beetje bij en begon ze al wat rond te lopen en te eten. Oproepen op social media om de eigenaar op te sporen hadden geen resultaat, misschien gelukkig maar want zo'n klein guppie komt natuurlijk niet zomaar in het water terecht...

Op 8 augustus was het internationale kattendag, ter gelegenheid daarvan werd het weerbericht van RTV Drenthe gepresenteerd vanuit Kattenpension Shakira. Om 10 uur werden we gebeld door RTV Drenthe of ze bij ons mochten komen flimen en even later stonden weervrouw Loes van der Laan en de cameraman al op de stoep. Dat was een leuke verrassing, maarre...het is bij ons natuurlijk altijd kattendag!

Dit is de video en het weerpraatje van weervrouw Loes. Of kijk de video op het YouTube kanaal van Kattenpension Shakira.

Zonnepanelen (stroom) We hadden al jarenlang groene stroom, maar verleden jaar hebben we zonnepanelen en zonnecollectoren geplaatst waardoor we nu bijna alle benodigde stroom en warmte zelf kunnen opwekken! De zonnepanelen leveren de benodigde stroom en de collectoren vangen de stralingswarmte van de zon op voor warm water en om het kattenpension te verwarmen.

In de winter levert de zon natuurlijk niet genoeg warmte en wordt de verwarming ondersteund door een hoogrendement houtkachel in het woonhuis.

De warmte van de collectoren en de houtkachel wordt eerst opgeslagen in een groot buffervat en pas gebruikt wanneer het nodig is.De installatie draait nu bijna een jaar en we zijn er erg blij mee, het scheelt echt enorm in het energieverbruik! De besparing is natuurlijk leuk, maar het mooiste is eigenlijk het 'feel good' gevoel dat je er van krijgt, minder stroom en gas is tenslotte beter voor het milieu.

Kattenpension Shakira staat op de Huisdierdagen op 9 & 10 november - TT Hall AssenOp zaterdag 9 en zondag 10 november 2013 zijn de huisdierdagen in de TT Hall in Assen. Hier kun je van alles te weten komen over de verzorging, training en voeding van jouw huisdier. Kattenpension Shakira is ook aanwezig met informatie, een leuke prijsvraag en beursaanbieding.

Op de website van De huisdierdagen www.huisdierdagen.nl  vindt je alle informatie.