Kattenpension – Kattenhotel

Shakira

Milieuvriendelijke kattenbakvulling en afval

02-04-2020 | Milieubewust & Duurzaam

Dierenpension milieuvriendelijke kattenbakvulling en afval

Kattenbakvulling en afval

In het dierenpension maken de katten natuurlijk frequent gebruik van de kattenbakken die in de kattenkamers staan. Elke dag worden er door de poezebeesten een heleboel plasjes en poepjes gedaan die weer opgeruimd en afgevoerd moeten worden. De kattenbakvulling moet daarom voldoen aan heel wat eisen, de urine en poep moet goed absorbeerd worden, geurtjes moeten zo goed mogelijk geabsorbeerd worden, juiste “klontvorming” van de vulling, zo weinig mogelijk afval produceren en de kattenbakvulling moet ook nog een duurzaam en milieuvriendelijk product zijn dat zo in de groene afval container kan!

Soorten kattenbakvulling

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kattenbakvulling op de markt, verschillende soorten klei korrels, hydrogel korrels, houtsnippers, korrels met een chemisch geurtje etc. De meeste soorten vallen wat ons betreft af omdat ze niet milieu vriendelijk zijn. Klei korrels zorgen in het algemeen voor meer afval doordat het teveel klontert en daarbij mag het ook niet in de groene bak. Hydrogel korrels zijn uiteraard ook niet duurzaam en het ziet er in de kattenbak ook nog eens vies uit. In dit artikel van Milieu Centraal staat een tabel met de milieu impact van de verschillende soorten kattenbakvulling.

Milieuvriendelijke kattenbakvulling

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke kattenbakvulling is de keuze eigenlijk beperkt tot geperste houtkorrels of geperste plantenvezel korrels. Geperste houtkorrels hebben de eigenschap dat ze bij contact met vocht vaak helemaal uit elkaar vallen (geen klontvorming), dat is niet handig met uitscheppen van de bakken en ook de geurtjes worden wat minder goed geabsorbeerd. We hebben in de loop der tijd verschillende soorten kattenbakvulling geprobeerd in het kattenhotel, wat ons betreft is kattenbakvulling van geperste plantenvezels het beste product. Het absorbeert goed, weinig geurtjes, perfecte klontvorming, relatief weinig afval en een volledig natuurlijk product dat zonder problemen de groene afvalbak in kan.

Wij vinden de kattenbakvulling van Cats Best Eco Plus het fijnste en gebruiken deze bij ons in het dierenpension

Dus…een duurzaam dierenpension met milieuvriendelijke kattenbakvulling!