Kattenpension – Kattenhotel

Shakira

De beste kattenbrokjes Almo Nature en Purizon

24-03-2020 | Voeding en Gezondheid

In het kattenhotel hebben de katten altijd vers water en kattenbrokjes tot hun beschikking. Maar wat voor brokjes zijn nou de beste?

Er is een enorm aanbod van  merken, kwaliteiten en verschillende dieeten voor je kat. Als je in de supermarkt gaat shoppen kom je meestal uit bij de bekende merken zoals Whiskas en Felix. Als je bij de dierenspeciaalzaak gaat kijken  is er ook premium voer van bekende merken als Royal Canin, Hills, Almo Nature, Purizon.

Hoe weet je nou wat de beste kattenbrokjes zijn voor jouw kat? Dat kan je deels bepalen door op de verpakking te kijken welke ingredienten er in zitten. Maar elke kat is verschillend en heeft vaak z’n eigen smaak voorkeur. Of een voer goed is voor jouw kat kan je soms ook zien door het aantal spuugjes dat de kat doet of aan diaree. Sommige voeders resulteren in meer spuugjes en diaree, dat is een teken dat je misschien beter op zoek kunt gaan naar andere brokjes voor jouw kat.

De afgelopen jaren hebben wij  vaak de kattenbrokjes van Almo Natur geserveerd aan onze katten gasten en ter afwisseling serveren we dan verschillende smaken brokjes. Almo Nature kattenvoer bestaat uit hoogwaardige ingrediënten zonder toevoegingen zoals smaakversterkers of kunstmatige conserveringsmiddelen. De hypoallergene receptuur van Almo Nature holistic kattenvoer is ook voor gevoelige katten zeer goed geschikt. Wij zijn erg tevreden over deze brokjes, de meeste katten vinden het lekker en het is een gezonde hoogwaardige voeding.

In vrijwel alle kattenbrokjes zijn granen verwerkt (koolhydraten). Katten zijn carnivoren en eten van nature geen koolhydraten. Net als bij mensen zijn teveel suikers niet goed voor een kat en kan er suikerziekte ontstaan. Eigenlijk zou je je kat dus geen voeding met overvloedig aanwezige koolhydraten moeten geven. Een goede keuze zijn dan de kattenbrokjes van Purizon zonder granen en gluten met een lage hoeveelheid koolhydraten (aardappel). In het pension serveren we nu ook Purizon brokjes en net als bij Almo Natur vinden de meeste katten het lekker en reageren ze er goed op.

 

Foto credits Diyana Qua via Pexels